vrijdag 8 april 2016

Mijn niet perfecte tekenboekje

Dat ik graag teken is geen geheim en dat ik daarin nogal perfectionistisch ben ook niet. Dat die twee samen vaak resulteren in proppen papier met daarop in mijn ogen niet-perfecte tekeningen is dan weer net iets minder. Maar voor dit probleem vond ik een oplossing. Ik kocht een tekenboekje waarin ik kan tekenen, schetsen, schilderen en krassen zoveel ik wil. Onder één voorwaarde, 'mislukte' exemplaren mag ik er niet uit scheuren. Tot nu toe is die neiging er nog niet geweest, moet ik zeggen, maar mij kennende... In dit artikel laat ik jullie de voorlopige resultaten zien.


Zijn jullie ook zo perfectionistisch als het op tekenen aan komt?


3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook net zo perfectionistisch en ik heb ook altijd de neiging om mijn 'mislukte' schetsen uit mijn schetsboek te scheuren. Maar zogenaamd mislukt kan ook heel mooi zijn en achteraf ben ik altijd blij dat ik alles er in laat zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tekeningen maak je!! Ik heb ook dat probleem op het gebied van perfectionistisch zijn, ik word steeds onzekerder over mijn tekeningen en durf ze met niemand te delen. Maar eigenlijk is dat helemaal nergens voor nodig, als je het zelf mooi vind, dat is alles wat uitmaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaaa! Dit is zo herkenbaar om te lezen. En ik vind het helemaal leuk, want ik heb dus precies dezelfde afspraak met mezelf gemaakt - hahah! En ik liet in een vorige blogpost mijn eerste werkje zien. Zo leuk dit! Ik vind je tekeningen trouwens heel erg mooi. En ik hoop dat je die positieve gedachte blijft houden!

  P.s. Ik kende je blog nog helemaal niet, maar je begrijpt natuurlijk wel dat ik je meteen ga volgen he! :)

  BeantwoordenVerwijderen

|