vrijdag 15 juli 2016

Inkt enzo


Als kinderen in een speelgoedwinkel rennen we in de Pipoos van het ene naar het andere rek, gevuld met tekenspullen, karton met ingewikkelde patroontjes en waterverf. terwijl mijn zusje aandachtig alle verschillende soorten potloden bekijkt, sluit ik mijn handen om een zwarte fineliner waarmee je de allerdunste lijntjes kunt trekken, eindelijk degene die ik wilde hebben. Ook een potje oost Indische inkt zet ik enthousiast op de toonbank neer. 'Tasje eromheen?', vraagt de kassière. 'Nee hoor, gaat zo wel mee!', zeg ik terwijl ik de spulletjes al in mijn tas prop. Hoe sneller weg, hoe eerder ik ze thuis kan testen. 

Poging een was meteen een enthousiaste, want ik heb meteen de inkt én de fineliner gebruikt. Met een dun kwastje gleed de inkt als verf over het papier en markers vulden de plekjes voor schaduwen in de tekening. Het duurde even, maar hij is af. (Dat betekent echter niet klaar met tekenen, nog de hele middag te gaan ;))Ik deed een poging tot natekenen en verven van een foto, misschien maar beter dat het origineel er niet bij zit, want deze lijkt voor geen meter, hihi

('Huh, maar deze heeft helemaal geen inkt of fineliner'. Nee, klopt. Deze maakte ik van de week met gewone waterverf en aquarelpotloden en ik zet hem er lekker toch bij)

Vinden jullie het fijn om met inkt te werken?

-Tine

13 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat zijn dat mooie werkjes! En please, vertel me hoe je zo'n mooie ogen kan tekenen? Mij lukt dat echt nooit, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik klieder altijd gewoon maar wat tot er iets moois uitkomt, daar zijn heeel wat lelijke ogen aan vooraf gegaan hoor, haha
   Dankjewel (:

   Verwijderen
 2. Wauw! Wat zijn ze tof! En ik begrijp je liefde voor Pipoos! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tekeningen zijn echt super mooi geworden! Net kunstwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige tekeningen! Ik kan er echt wel uren naar kijken. Zo heerlijk om te zien hoe iemand creatief bezig kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, gewoon wauw! Je hebt echt veel talent, mij zou het absoluut niet lukken om zo iets moois te creëren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige kunstwerkjes! Schitterend om naar te blijven kijken. Helemaal die met je nieuwe inkt en fineliner vind ik onwijs geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt super mooi!
  Als ik nieuwe teken spullen koop wil ik erook het liefst gelijk de hele dag mee bezig zijn. Ik werk graag met fine liner en aquarel verf, is dat ook een Van Gogh palet? Die zijn zo fijn.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja is Van Gogh, heel fijn pallet inderdaad! Leuk dat je ook zo met aquarelverf bezig bent :)

   Verwijderen
 8. Mooi! Ik werk eigenlijk noot met inkt maar moet het maar weer eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat knap. Heerlijk om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat ben je creatief! Echt heel erg mooie werkjes dat je hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WAUW, wat super goed! Echt talent hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

|