dinsdag 5 juli 2016

Vakantiegevoel
De wereld is stil. Niet het vervelende soort stil, maar het fijne, bijna rustgevende stil. Het is alsof alles en iedereen slaapt en ik als enige nog wakker ben. Het is een van die avonden waarop ik spontaan zin krijg een wandeling door de door de maan opgelichte straten te maken en alleen het geluid van mijn eigen voetstappen over de grijze stoeptegels te horen. Mijn hoofd is leeg, vrij van vervelende hersenspinsels en stress, want de toetsweek is eindelijk voorbij. Hoewel de vloer in mijn kamer nog bezaaid is met boeken, schriften en losse rondslingerende papieren en er alleen een paadje van de deur naar mijn bed nog vrij is kan ik de vakantie al bijna voelen. Ik hoef alleen nog twee projectweken te doorstaan en het kaftpapier eindelijk van mijn boeken te scheuren. Alsof het ingepakte cadeautjes zijn, ironisch.


Ik blader door mijn schetsboekje dat naar mijn idee nog veel te leeg is. In mijn hoofd vormen zich losse idee├źn waar ik me niet precies een beeld bij in kan denken, maar ik weet dat ik daar in de vakantie eindelijk alle tijd van de wereld voor zal hebben. Bakken wil ik ook, allerlei receptjes die ik her en der tegen ben gekomen, maar er de tijd niet voor had ze te verwerkelijken. Het feit dat ik er zelfs toe in staat ben het koken van pasta te laten mislukken (vraag me niet hoe), zegt wel dat ik wat meer bak-ervaring op mag doen. Ondertussen heb ik wel na een keer of honderd de kunst van het brownies bakken uit zo'n dr. Oetker verpakking onder de knie, maar goed, daar zal ik het op een gegeven moment ook wel niet meer mee overleven, al zijn ze nog zo lekker.

Ik kijk naar mijn handen die op de een of andere manier altijd onder de penstrepen zitten, maar vandaag zijn ze leeg. Ik heb nog geen pen aangeraakt en dat zal ik de komende acht weken maar nauwelijks doen. Die gedachte is fijn. Geen school... vakantie! Nou ja, bijna dan.

Hebben jullie ook zo'n zin in vakantie?

-Tine


4 opmerkingen:

 1. Mega veel zin in de vakantie!! Hele creatieve foto's en het verhaaltje is zo leuk geschreven! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even knallen met je laatste twee projecten, maar komt goed! Vakantie is altijd zo heerlijk om naar uit te kijken, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes nog eventjes en dan heb je ook vakantie!! Yay!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik heb net je blog ontdekt en wat schrijf je mooi! Echt zalig om te lezen! X

  BeantwoordenVerwijderen

|