zondag 15 april 2018

Twee jaar laterHet is gek hoe dingen in twee jaar tijd opeens compleet anders kunnen zijn. En het is ook gek dat zoveel eigenlijk nog precies hetzelfde is.

'Nee, natuurlijk mag je die niet zien', zei ik tegen mijn vriendin die over mijn schouder meekeek terwijl ik beschermend mijn armen over mijn telefoon heen legde. Enkele momenten daarvoor had ik het webadres van deze pagina ingetikt, niet wetend of ik het ergens in al die tijd nu uit de lucht had gehaald of niet. Niet dus. Maar no way dat ook maar iemand dit mag zien, dacht ik, cringegehalte tot de max dit.

Gek genoeg voelt het toch anders, nu ik alles op mijn gemak teruglees. Het voelt alsof ik een heel klein kijkje neem in mijn brein van twee jaar terug en ik gniffel om de woorden die ik gebruik. Ik glimlach om mijn schetsboekposts met tekeningen waar ik toen, ondanks dat ik constant het woord 'geklieder' gebruik, eigenlijk best wel tevreden mee was. Ik vergelijk ze in mijn hoofd met mijn schetsboek van nu en ik zie de verandering in mijn manier van tekenen en schilderen. Ik zie verandering in mijn manier van doen en denken, hoe subtiel ook.

En ergens ben ik ook wel trots.


Twee dagen geleden werd ik negentien en man dat klinkt oud. Ik denk dat dat volwassen gevoel nooit helemaal zal komen. Ik hoor het van iedereen om me heen, maar dat vind ik niet erg eigenlijk. Ik hoef niet alles te weten en alles te durven, want dan kan ik alles nog uitproberen. Dingen doen zonder te weten hoe of wat, en we zien wel hoe het uitpakt.

Ik herken mezelf nog in de 16-jarige die deze blog aanmaakte, ik heb dezelfde drang naar het creëren van iets unieks. Om niet gewoon te zijn, maar iets te betekenen en iets te doen.
Nee, geen nieuwe blog voor mij, want dat is niet nodig.
En nu heb ik het woord 'ik' ook wel weer genoeg gebruikt.

Welkom bij Chapter 2.0

4 opmerkingen:

 1. Hoe leuk om weer iets van je te horen!! <3 Welkom back!! En ik snap wat je bedoelt met het veranderen en dat is zo leuk om te zien! Ik vind daarom ook súper leuk dat je gewoon op deze blog doorgaat en geen nieuwe maakt. Dit is iets van jou, van vroeger. Heel leuk om terug te kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve reactie! En wat grappig dat je je mijn blogje nog herinnert :) Ja precies, heb heel veel zin om er na al die tijd weer eens even lekker op los te typen hier!

   Verwijderen
 2. Zoo leuk om weer iets van je te lezen!! Ik kan niet wachten om je berichtjes weer wat vaker voorbij te zien komen <3
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ik word helemaal blij van je reactie, en dat gaat gebeuren, dus stay tuned :)

   Verwijderen

|